Hösten är påväg...

Ja då var den här igen, hösten som sagt. Här nere i Malmö där jag fortfarande bor kvar i ca två månader till märks hösten inte så väldigt mycket än. Visst har det blivit svalare på nätterna och tidig morgon när man ska släpa sig iväg till jobbet, men att säga att hösten är här i Malmö vore fel.
Lägsta natt/morgontemperaturen som jag har noterat är hittills +7 grader och för att vara Malmö under september så är det rätt så lågt. Detta kan jämföras med min hemort som ligger i norduppland, som nu under september månad haft ner mot +1 grad. Nu är det visserligen drygt 70 mil norrut i landet men det visar ändå hur mycket temperaturen kan skillja sig åt.
Jag har inte så stor koll på ifall det varit någon lokal markfrost runt min hemort i norduppland men det är inte helt omöjligt. Här i södra skåne så lyser iallafall markfrosten med sin frånvaro. Det kan sägas att den lägsta temperaturen som jag noterat i malmö under föregående vinter bara var -4,4 grader. Nu bor jag visserligen nära havet som ej  blir isbelaggt på vintern så det höjer emellertid vintertemperaturen ett par grader.

Kommentarer
Postat av: Sennerfeldt

haha lurk!

2008-09-23 @ 14:15:28
Postat av: ryssen!

Inte riktigt frost än, men det kommer väl strax till uppland ska du se. Får se när du kommer "hem" igen kanske det blir ett KuC möte eller "PHC" hehe.

2008-09-23 @ 20:56:40
Postat av: nicke

Jajjamen! Stumt ska det vara!Jo klart det skulle sitta fint med ett KuC-lan, det var ju ett tag sen nu...

2008-09-23 @ 21:20:40
Postat av: Sarasara

I Uppsala är hösten verkligen här =D!

2008-09-30 @ 19:03:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0