30 september -08

På tisdagsmorgonen var det allmänt minusgrader i största delen av Uppland. Sala (visserligen i östra västmanland) noterade -3,2 grader och även Tullinge i Stockholm noterade -3,2 grader. I södra sverige var det en mild och blåsig natt. Malmö hade som lägst kring +10 grader vid 5-tiden.
Nu när vi går in i oktober månad så kan man med säkerhet säga att Uppland kommer att drabbas av fler frostnätter och i slutet av månaden kan vi nog räkna med temperaturer som ligger en bit under morgonens noteringar. Kanska kan man även på något ställe även uppleva säsongens första snöfall?


26 sept 08

Höööj!
Ja nu var det äntligen fredag kväll och man får sova ut imorrn...fruktansvärt skönt.
Längtar oerhört tills jag flyttar hem igen. Då jävlar blire krök av världsklass kan ja lova! Riktigt skönt må ja säga. Håller på och sparar håret på skallen så man kan fixa till en skön backslick eller möjligtvis en sidoslick. Blir kanonbra i kombination till Skjorta och hängslen de..

Tar lite väderbloggande här när jag ändå är igång. Idag så började dagen med rätt kyligt väder och en helvetes dimma då vi åkte upp till helsingborg för att bygga klart ett hus. Men bara efter några timmar så fick man slita av sig både jacka och hellyhansen stället för hand! för att inte smälta bort totalt.

24 sept -08

Tjena tjena!

Ja då har man laddat ner lite ny musik då... Martin Stenmarck bland annat. Riktigt skön karl det där! Och välklädd är han också, säger bara vilken jävla karl!

Ja imorrn är det torsdag så då är det inte långt kvar till helgen då. Skönt säger jag bara... Förjävligt att väckas klockan 5 av klockan så känner man sig helt jävla dyngrak fram till lunchtid ungefär... usch ja.Hösten är påväg...

Ja då var den här igen, hösten som sagt. Här nere i Malmö där jag fortfarande bor kvar i ca två månader till märks hösten inte så väldigt mycket än. Visst har det blivit svalare på nätterna och tidig morgon när man ska släpa sig iväg till jobbet, men att säga att hösten är här i Malmö vore fel.
Lägsta natt/morgontemperaturen som jag har noterat är hittills +7 grader och för att vara Malmö under september så är det rätt så lågt. Detta kan jämföras med min hemort som ligger i norduppland, som nu under september månad haft ner mot +1 grad. Nu är det visserligen drygt 70 mil norrut i landet men det visar ändå hur mycket temperaturen kan skillja sig åt.
Jag har inte så stor koll på ifall det varit någon lokal markfrost runt min hemort i norduppland men det är inte helt omöjligt. Här i södra skåne så lyser iallafall markfrosten med sin frånvaro. Det kan sägas att den lägsta temperaturen som jag noterat i malmö under föregående vinter bara var -4,4 grader. Nu bor jag visserligen nära havet som ej  blir isbelaggt på vintern så det höjer emellertid vintertemperaturen ett par grader.

Tjena!

Denna blogg kommer främst att handla om väder och klimat, men det kan även slinka in en del inlägg om fiske och krök...

RSS 2.0